Toscana

Hvad kræves der for en vellykket firmarejse?

Firmarejsen kan øge sammenholdet, synergien og give socialt og fagligt input

sted
København, Danmark
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
1. marts 2021

En firmarejse er en begivenhed som alle i virksomheden ser frem til: chefen, medarbejderere og eventuelle kunder. Men det er ikke en selvfølge, at alle forventningerne indfries på rejsen og et stramt program kan skride, hvis ikke planlægningen og logistikken er i orden. Der er mange ting, der skal falde i hak for at firmarejsen virkelig bliver den positive oplevelse, som alle forventer.

Derfor skal I samarbejde med en professionel partner omkring organiseringen af rejsen.

 

1

En velarrangeret firmarejse betyder sammenhold og et styrket team

Én af de væsentligste værdier ved en firmarejse er sammenholdet, der kan skabes på en rejse. Det er sundt at hive folk ud af deres vante rammer og ryste dem sammen på en fremmed destination. Når rammerne ændres er det lettere at nedbryde de forudindtagede meninger,

 

2

Den ideelle firmarejse

Det kan sagtens lade sig gøre at forene et spændende fagligt program, der udforer medarbejderne med oplevelser og teambuilding, der flytter grænser.

Firmarejsen forener fornøjelse og oplevelser (pleasure) med møder og faglige input (business).

 

3

Hvorfor bruge en professionel rejsearrangør?

 

4

Logistikken er altafgørende

Logistikken og kommunikationen er helt afgørende for at de store forvetninger bliver til virkelighed og ikke strander. Derfor er det vigtigt at forstå kulturen - både virksomhedskulturen og kulturen på destinationen.

5

Mange virksomheden forsøger at arrangere deres ture selv

Vi hører (for!) ofte om firmaer, der selv har arrangere deres rejse uden hjælp udefra. Og det kan skride, hvis ikke der er en professionel partner med til at styre logistikken og planlægge programmet.

 

6

Kan det gå galt?

At sende en hel afdeling, eller måske hele firmaet afsted og eventuelt vigtige kunder til en destination, er mere end bare at få dem fra A til Z. Der er mange. Der er mange elementer, der kan skride:

Kan det gå galt? Ja, det må siges, at det kan det.

Bussen/-erne der skal hente gruppen i lufthavnen kan være bestilt forkert. Eller måske viser det sig, at der ikke plads til alle kufferterne i bussen, når folk kommer ud af lufthavnsterminalen.

Er restauranten bestilt rigtigt ? Det er vigtigt at de er klar, når I kommer med en stor gruppe.

Den er en rigtig dårlig start på opholdet, og nogle grundlæggende fejl er skyld i, at dét der skulle have være en positiv oplevelse og gode minder, er blevet skudt i sænk af dårlige oplevelser.

7

Sproget på destination

Det er enormt vigtigt at tale sproget på destinationen og forstå kulturen, der ligger til grund. Vi taler sproget på destinationen og forstår den lokale kultur. Efter 20 års udenlandsophold og professionelt arbejde med firmarejser.

8

De store oplevelser


De store oplevelser og merværdien kommer kun, hvis den underliggende logistik er på plads.
Luksushotel

Forskellige typer firmarejser

Der findes mange forskellige former for firmarejser og erhvervsrejser - og hybrider og blandingsformer, hvor flere koncepter blandes.

I udgangspunktet skelner man mellem forretning (business) og fornøjelse (pleasure) - og som oftest er disse to grundelementer til stede på rejsen.


1

Belønningsrejser

På en belønnings eller incentive rejse belønnes medarbejderne. Det er guleroden for enden af en lang proces med hårde opgaver.

2

Kunderejser og kundeture

En kunderejse, hvor I inviteter jeres kunder med på en rejse er som oftest en belønningsrejse med fokus på belønning, oplevelser og afslapning.

 

3

Faglige rejser

Faglige rejser tager udgangspunkt i

4

Messer og konferencer

Messe- og konferencerejser er ofte rent faglige rejser, hvor jeres firma enten udstiller på en messe eller holder faglige oplæg på konferencer, eller deltager som tilhørere på konferencen eller inviterede på messen.

5

Teambuilding & events

Teambuilding og events er elementer, der ligger mellem

 

Hent inspiration til vores firmarejser

Firmarejser til Rom
Bestil en firmarejse til 'Den Evige Stad' og oplev gastronomi, kultur og historie
Firmarejse til Paris
Klassiske franske slotte, gode restauranter og en sejltur på Loirefloden
Firmarejse til Lissabon
Madrid er en fantastisk by der egner sig perfekt til en firmarejse